maandag 26 juli 2010

4daagse 2010

En dat was weer een vierdaagse van Nijmegen! Wat is die week voorbij gevlogen. Dit was de 94e editie van de Nijmeegse 4daagse, en stiekem heb ik besloten (maar dat zeg ik tegen niemand want dan wordt het een verplichting) om de 100e editie te gaan lopen. Dan ben ik 24 en kan ik dat vast wel. Het werd me alleen sterk afgeraden door jan en alleman, omdat het dan waarschijnlijk extra druk zal zijn.

Vrijdag 16 juli 2010 - Dag één! Uitleg over de werkzaamheden. Ik ga - net als in 2009 - weer als BOB-medewerkster (Bewust Onbeschonken Bestuurder) mensen op de hoogte brengen van de campagne en ze stimuleren om een BOB aan te wijzen voor die avond. Preventiewerk dus. Weer uitleg over ballonnen, sleutelhangers, BOB-dienbladjes (opblaasbaar), luchtbedden, noem het maar op.

De hele week in de stad mensen aanspreken, bij de parkeerplaats vragen wie de BOB is, of met de politie samen alcoholcontroles uitvoeren en de BOB belonen. En ik moet zeggen, je komt bizarre gevallen tegen. Vooral op de alcoholcontrole. Roy, de welgewaardeerde politie-agent waar ik mee samen stond te controleren, vertelde mij dat je zelfs een bekeuring kunt krijgen als je voor de grap zegt dat je bijv. 10 biertjes op hebt. Hij zei: "Je geeft dan een indicatie van de hoeveelheid alcohol die je hebt genuttigd en aan de hand daarvan kunnen we je oppakken."

Maar de hoeveelheid mensen die een A (aanhouden) of zelfs een F (uhm... dikke Fail) bliezen, was enorm. Dat is wel schrikwekkend... Dat mensen denken dat ze nog kunnen rijden. Eéntje reed zelfs de pion omver. Zo scheel. En dat schudt je wel wakker, ook al heb ik nog geen rijbewijs.

Anyway, het was weer een prachtige week en ik kijk al vol vreugde uit naar volgend jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten