maandag 24 mei 2010

Toiletverbazing!

Ik sta in het damestoilet te wachten tot er een wc vrijkomt. In elk geval vraag ik me al af waarom er drie toiletjes op één hele afdeling in een hogeschool zijn. Afijn, er komt een toilet vrij en er komt een vrouwtje van ergens in de 40 uitgelopen. Ze praat: “Prsjnog rrr blabla..”, beetje Pools-achtig. Oké, ik ga dat toilet in (het wordt geen ranzig verhaaltje hoor) en er komt me een LUCHT tegemoet, getver! Ik deed even m’n ogen dicht – alsof ik er duizelig van werd – en deed m’n ogen weer open. Ik kijk naar de wc, liggen er zowel in als rondom de wc enorme proppen wc papier, de wc trekt als je het mij vraagt niet eens meer normaal door! Sta ik daar in het toilet, ik neem niet eens de moeite om hier naar de wc te gaan, maar ik vraag me direct af wat het mensen voor kick geeft om er zo’n enorme bende van te maken! Ik zie al iemand voor me die dan als een idioot aan het toiletpapier staat te trekken, die woest proppen in het rond gooit, in de wc dropt… Wat is daar nou leuk aan? Het is dat ik hier kom voor een opleiding, maar mijn handen jeuken om een cameraatje op te hangen en dan als er iemand dus zich als een idioot aan het uitleven is, een of ander alarm af laten gaan zodat de hele ME of Marechaussee bij die wc staat. Waarom weet ik niet, het is een beetje een doelloos onderwerp om me druk over te maken… Maar mij geeft het nou echt een kick als de ME of Marechaussee voor het damestoilet staat om iemand als ze klaar is met “toiletteren” even in de boeien te slaan. Oké, soms ben ik inderdaad gewoon een beetje raar. Maar ik ga er wel even over nadenken of ik daar niet eventjes een onderzoekje aan kan wagen.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben het helemaal met je eens. Verbaas me ook altijd over toiletten die niet zijn doorgetrokken of waar er meer papier naast de pot ligt dan erin. En dan zegt men altijd dat mannentoiletten vies zijn. Ik weet nog uit mijn staptijd dat dat echt heel anders was. Het damestoilet was pas echt ranzig. Al die dames die boven het toilet gaan 'hangen' en dus overal plassen, behalve in de pot. Nee dan liever een man die nog wel eens spettert op de bril maar het overgrote deel toch echt in de pot mikt. Toiletten zijn dus ook een grote ergernis voor mij.

    Nu is het zo dat ik ook heel blij van een toilet kan worden. Bijvoorbeeld als hij heel bijzonder is. Wij hebben van onze 'gastentoilet' (lees: toilet op de benedenverdieping) een ware fototentoonstelling gemaakt. Als wij ergens zijn, dan maken we een foto (met camera of telefoon) van die bijzondere toilet waar we dan net zijn en drukken die af en stoppen hem in een lijstje. Zo wordt onze toilet een gezellige boel. Er staat nu zelfs een boek in het toilet met de titel Toilets of the World. Een fotoboek met ook allemaal bijzondere toiletten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat grappig! Dat boek ken ik wel, maar die lijstjes is wel een erg leuk idee :D Tja, ik heb me zo ontzettend verbaasd over die toiletten, dat ik het niet kon laten er iets over te schrijven. Leuk om je reactie te lezen ;)

    BeantwoordenVerwijderen